Portugalia intră în rândul ţărilor care declară stare de urgenţă din cauza coronavirusului

Preşedintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa, a decretat miercuri stare de urgenţă pentru combaterea pandemiei de coronavirus, anunţă site-ul Politico.eu. Portugalia se alătură, astfel, statelor europene care au impus această măsură excepţională, între care se numără şi România.

255 afișări
Imaginea articolului Portugalia intră în rândul ţărilor care declară stare de urgenţă din cauza coronavirusului

Portugalia intră în rândul ţărilor care declară stare de urgenţă din cauza coronavirusului

Noile măsuri permit premierului António Costa să restricţioneze circulaţia persoanelor, să suspende temporar dreptul lucrătorilor din sectoare precum sănătatea, protecţia civilă, securitatea şi apărarea, să facă grevă şi să interzică protestele şi întâlnirile sociale sau religioase, potrivit site-ului citat.

Noile măsuri urmează să fie impuse de joi şi să funcţioneze până pe 2 aprilie, când vor fi evaluate.

Anterior, tot în cursul zilei de joi, premierul portughez a declarat că „declararea stării de urgenţă nu va însemna suspendarea democraţiei”.

„Ţara nu se va opri”, a spus el.

Conform celor mai recente raportări, în Portugalia sunt 448 de cazuri de COVID-19, iar doi oameni şi-au pierdut viaţa din cauza infecţiei cu coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici