Portugalia renunţă la cerinţa testării obligatorii la sosire pentru călătorii cu certificat digital

Portugalia va renunţa la cerinţa de prezentare a unui test COVID negativ pentru pasagerii care sosesc cu avionul şi care au un certificat digital valabil în Uniunea Europeană sau o dovadă recunoscută de vaccinare, a anunţat joi guvernul.

265 afișări
Imaginea articolului Portugalia renunţă la cerinţa testării obligatorii la sosire pentru călătorii cu certificat digital

Portugalia renunţă la cerinţa testării obligatorii la sosire pentru călătorii cu certificat digital

Măsura, aprobată în cadrul unei şedinţe de guvern, este aliniată la normele Uniunii Europene.

Testele negative nu vor mai fi necesare pentru „cei care prezintă certificatul digital COVID-UE în oricare dintre modalităţile sale sau o altă dovadă de vaccinare recunoscută", scrie Reuters.

Guvernul nu a precizat când va intra în vigoare decizia, dar regulile care sunt acum în vigoare ar urma să dureze până pe 9 februarie.

Ministerul de Interne, care este responsabil de intrarea persoanelor în ţară, nu a putut oferi deocamdată detalii suplimentare.

Certificatul digital al UE este eliberat persoanelor care au fost vaccinate, au primit un rezultat negativ la test sau au dovada vindecării după COVID-19.

La începutul lunii ianuarie, Portugalia a relaxat unele restricţii, permiţând elevilor să se întoarcă la şcoli şi cluburilor de noapte să se redeschidă, dar a menţinut cerinţa de testare negativă pentru toţi pasagerii care intră în ţară.

Portugalia este una dintre cele mai vaccinate naţiuni din lume, cu aproape 90% din populaţie complet vaccinată şi, deşi numărul de infecţii şi incidenţa sunt încă aproape de niveluri record, spitalizările şi decesele sunt cu mult sub vârfurile din urmă cu un an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici