Portugalia va primi de luni turişti din majoritatea ţărilor europene. Restricţii doar pentru cinci state din UE

  • Vineri, Portugalia anunţa că va permite turiştilor din Marea Britanie să intre în ţară de luni.
  • Regulile Uniunii Europene interzic călătoriile neesenţiale, făcând din decizia Portugaliei de a permite accesul turiştilor britanici o excepţie.
1307 afișări
Imaginea articolului Portugalia va primi de luni turişti din majoritatea ţărilor europene. Restricţii doar pentru cinci state din UE

Portugalia va primi de luni turişti din majoritatea ţărilor europene. Restricţii doar pentru cinci ţări ale UE

Portugalia va începe de luni să primească turişti din majoritatea ţărilor europene, a anunţat sâmbătă Ministerul de Interne portughez. Restricţiile vor fi menţinute doar pentru cinci ţări ale UE.

Călătorii din ţările Uniunii Europene care au sub 500 de cazuri COVID la 100.000 de locuitori pot face orice tip de vizită în Portugalia, inclusiv vizite „neesenţiale”.

Cu toate acestea, toţi pasagerii cu vârsta peste doi ani trebuie să prezinte un test PCR negativ efectuat cu mai puţin de 72 de ore înainte de îmbarcare. Companiile aeriene care îmbarcă pasageri fără teste riscă „o amendă de la 500 la 2.000 de euro pe călător”, a declarat Ministerul de Interne.

Restricţiile vor fi menţinute pentru călătorii din cinci ţări ale UE, respectiv Cipru, Croaţia, Lituania, Olanda şi Suedia, potrivit rte.ie.

Vineri, Portugalia anunţa că va permite turiştilor din Marea Britanie să intre în ţară de luni.

La rândul ei, Marea Britanie a adăugat, în urmă cu o săptămână, Portugalia, a cărei economie depinde în mare măsură de turism, pe lista „verde” a destinaţiilor, permiţând britanicilor să călătorească în Portugalia fără carantină la întoarcerea acasă.

Regulile Uniunii Europene interzic călătoriile neesenţiale, făcând din decizia Portugaliei de a permite accesul turiştilor britanici o excepţie.

Compania aeriană EasyJet, care a adăugat în jur de 100.000 de locuri suplimentare pentru zborurile către Portugalia în timpul verii, şi agenţia de turism britanică Thomas Cook, unde rezervările în Portugalia s-au triplat în ultima săptămână, au salutat vestea.

„Avem sute de clienţi cu bagajele făcute”, a spus un purtător de cuvânt al Thomas Cook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici