Posibil schimb de agenţi secreţi între Rusia şi SUA, în cazul scandalului de spionaj

Igor Sutiaghin, deţinut pentru spionaj în Rusia în 2004, ar putea fi predat Statelor Unite, în schimbul unuia dintre cei zece presupuşi spioni ruşi reţinuţi în Statele Unite, a declarat avocata sa, citată de BBC News Online.

17 afișări
Imaginea articolului Posibil schimb de agenţi secreţi între Rusia şi SUA, în cazul scandalului de spionaj

Posibil schimb de agenţi secreţi între Rusia şi SUA, în cazul scandalului de spionaj (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ea a precizat că Sutiaghin, condamnat pentru spionaj în 2004, i-a spus că este una din zece persoane care vor fi expulzate de Rusia, într-un posibil schimb.

Aceste informaţii nu au fost confirmate oficial.

În iunie, zece persoane au fost arestate în Statele Unite, fiind supectate de spionaj pentru Guvernul rus.

Un al 11-lea suspect descris ca fiind un membru al aceleiaşi reţele a fost arestat ulterior în Cipru şi aşteaptă să fie audiat în vederea expulzării.

Sutiaghin, un specialist în domeniul armelor nucleare, execută o pedeapsă de 15 ani de închisoare pentru că a furnizat informaţii unei firme britanice, în spatele căreia s-ar fi aflat agenţi CIA.

Avocata sa a declarat că acesta a fost mutat dintr-o închisoare din nordul rusesc înapoi la Moscova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici