Post alegeri. Netanyahu vrea să rămână la putere şi îi adresează un îndemn principalului său rival politic

Premierul Benjamin Netanyahu l-a îndemnat joi pe principalul său rival politic, Benjamin Gantz, să se alăture unui Guvern de coaliţie, în contextul în care rezultatul scrutinului parlamentar din Israel este incert, relatează Reuters.

2374 afișări
Imaginea articolului Post alegeri. Netanyahu vrea să rămână la putere şi îi adresează un îndemn principalului său rival politic

Post alegeri. Netanyahu vrea să rămână la putere şi îi adresează un îndemn principlalului său rival politic

Purtătorul de cuvânt al lui Benjamin Gantz, care conduce coaliţia de centru-stânga Albastru & Alb, nu a răspuns încă.

"În timpul campaniei electorale, am cerut stabilirea unui Guvern de dreapta, însă, spre regretul meu, rezultatul alegerilor arată că acest lucru este imposibil", a declarat Netanyahu.

"Benny, trebuie să formăm împreună un Guvern, cât mai curând. Naţiunea ne aşteaptă, pe amândoi, să demonstrăm că suntem responsabili şi că putem coopera", a adăugat acesta.

Gantz a afirmat miercuri că speră să formeze un Guvern de coaliţie, însă a adăugat că acest lucru nu se va întâmpla cât timp formaţiunea politică Likud va fi condusă de Netanyahu.

Taguri:
israel,
guvern,
coaliţie

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici