Povestea colonelul rus ucis de unul dintre soldaţii săi. Moscova admite 1.351 de victime pe front

Ofiţerul ar fi fost loviţi cu un tanc de un soldat, revoltat de pierderile excesive ale batalionului său, ştirea fiind lansată de un reporter ucrainean.

46873 afișări
Imaginea articolului Povestea colonelul rus ucis de unul dintre soldaţii săi. Moscova admite 1.351 de victime pe front

Povestea colonelul rus ucis de unul dintre soldaţii săi. Moscova admite 1.351 de victime pe front

Un comandant rus ar fi fost lovit de unul dintre soldaţii săi cu un tanc, într-un gest de furie faţă de numărul mare de victime înregistrate de unitatea sa în conflictul din Ucraina.

Evenimentul a fost dezvăluit de reporterul ucrainean Roman Ţimbaliuk (AICI, detalii).

Pe reţelele de socializare au fost difuzate apoi imagini cu colonelul rus Iuri Medvedev, comandantul celei de-a 37-a brigăzi de puşti motorizate, transportat la un spital din Belarus cu răni grave la picioare. Potrivit surselor de informaţii occidentale, citate de The Guardian, ofiţerul superior ar fi murit. Reporterul estimează că batalionul său a pierdut până acum jumătate din cei aproximativ 1.500 de morţi şi răniţi.

Variante diferite privind victimele de război

Incidentul nu a găsit încă nicio confirmare, în afara surselor de la Kiev, iar numărul victimelor ruşilor rămâne unul dintre cele mai controversate subiecte ale conflictului.  Moscova recunoaştea moartea a 1.351 dintre soldaţii săi de la începutul ofensivei, acuzând ţările occidentale că au făcut o „greşeală” livrând arme la Kiev.

De când intervenţia în Ucraina a început pe 24 februarie, „1.351 de soldaţi au fost ucişi şi 3.825 au fost răniţi”, a declarat adjunctul şefului de stat major rus Serghei Roudskoi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Cel mai recent bilanţ oficial de la Moscova, datând din 2 martie, a raportat că 498 de soldaţi ruşi au fost ucişi. Ambele cifre sunt foarte departe de cele estimate de Pentagon şi de informaţiile americane; potrivit Washingtonului, cei căzuţi din 24 februarie - data începerii ostilităţilor - de partea rusă au fluctuat între 7.000 şi 15.000.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici