PPE cere o anchetă după ce un eurodeputat a votat în locul lui Marine Le Pen

Partidul Popular European (PPE, dreapta), principalul grup în Parlamentul European (PE), a solicitat miercuri o anchetă care să verifice dacă altcineva a votat în locul preşedintei partidului francez Frontul Naţional (FN) Marine Le Pen, încălcând regulamentul, relatează AFP în pagina electronică.

237 afișări
Imaginea articolului PPE cere o anchetă după ce un eurodeputat a votat în locul lui Marine Le Pen

PPE cere o anchetă după ce un eurodeputat a votat în locul lui Marine Le Pen

Evocând o "suspiciune de fraudă", PPE a adresat această cerere preşedintelui PE Martin Schulz, a precizat într-un mesaj postat pe Twitter liderul grupului PPE, deputatul german Manfred Weber.

Le Pen a reacţionat faţă de izbucnirea acestui scandal afirmând, în mare, că ea nu este responsabilă de utilizarea cardului ei personal de vot în absenţa ei de către un terţ şi că acesta din urmă "ar trebui să răspundă".

Numărătoarea electronică a voturilor, care poate fi consultată pe site-ul PE, atestă că acest card de vot al lui Le Pen a fost folosit de cel puţin opt ori în untervalul 14.15-14.18.

Potrivit unei surse parlamentare, deputaţi prezenţi la momentul voturilor respective au spus că un vecin al lui Marine Le Pen în hemiciclu a votat în locul ei. Potrivit acestei surse, acest deputat riscă să fie sancţionat, în cazul în care acuzaţiile vor fi dovedite.

Întrebată în acest sens câteva ore mai târziu, într-o conferinţă de presă, Le Pen a declarat că nu este "deloc la curent" cu acest episod.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici