Precizări MAE privind accesul în Austria, după noile măsuri impuse. Condiţiile de intrare în ţară

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a făcut luni precizări privind condiţiile de intrare în Austria, după ce autorităţile de la Viena au adoptat noi măsuri pentru combaterea răspândirii Covid.

13035 afișări
Imaginea articolului Precizări MAE privind accesul în Austria, după noile măsuri impuse. Condiţiile de intrare în ţară

Precizări MAE privind accesul în Austria, după noile măsuri impuse. Condiţiile de intrare în ţară

Astfel, MAE precizează că măsurile luate de autorităţile din Viena nu afectează condiţiile de intrare pe teritoriul Austriei, intrarea pe teritoriul austriac fiind în continuare permisă cu condiţia prezentării unuia dintre documentele de mai jos:

  • un certificat de vaccinare, nu mai vechi de 270 zile;
  • un certificat medical de vindecare, nu mai vechi de 180 de zile;
  • un test negativ PCR, nu mai vechi de 72 de ore de la data prelevării probelor.

MAE recomandă cetăţenilor români să se informeze anterior deplasării în Austria şi să consulte paginile de internet ale autorităţilor austriece, precum şi pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe şi a Ambasadei României în Austria.

Totodată, MAE subliniază că, în funcţie de evoluţia pandemiei, autorităţile austriece pot adopta reglementări suplimentare. Astfel, se recomandă verificarea, în timp util, a informaţiilor puse la dispoziţie de autorităţile federale/locale a măsurilor aplicate, înaintea efectuării călătoriilor în Austria.

Austria a reintrodus de luni lockdown-ul total şi anunţă că vaccinarea devine obligatorie. Lockdown-ul va dura de la 10 la 20 de zile, a declarat cancelarul Alexander Schallenberg într-o conferinţă de presă, adăugând că obligativitatea vaccinării se introduce din 1 februarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici