Pregătiri de sărbători la Kiev: „Nu-l vom lăsa pe Putin să ne fure Crăciunul”

Autorităţile din Kiev fac pregătiri pentru sărbătorile de iarnă, deşi oraşul este vizat frecvent de atacurile aeriene ale ruşilor.

252 afișări
Imaginea articolului Pregătiri de sărbători la Kiev: „Nu-l vom lăsa pe Putin să ne fure Crăciunul”

Pregătiri de sărbători la Kiev: „Nu-l vom lăsa pe Putin să ne fure Crăciunul”

Pomii de Crăciun vor fi amplasaţi în întreaga capitală ucraineană pentru a marca Anul Nou şi Crăciunul, a declarat primarul Kievului, Vitaly Klitschko, pentru postul de ştiri RBC-Ucraina. Totuşi, brazii nu vor avea lumini, a anunţat compania energetică YASNO.

Evenimentele publice cu participare numeroasă vor fi în continuare interzise în cadrul legii marţiale, dar „nimeni nu va anula Anul Nou şi Crăciunul şi ar trebui să existe o atmosferă de Anul Nou", a declarat Klitschko. „Nu-l putem lăsa pe Putin să ne fure Crăciunul", a adăugat primarul.

Pomii de Crăciun din Kiev vor oferi un semn de normalitate în locuri din oraş, inclusiv în celebra Piaţă Sophia. Klitschko a declarat că vor fi instalaţi „pentru a le reaminti copiilor noştri de atmosfera de Anul Nou".

Anunţul primarului vine după mai multe săptămâni de atacuri aeriene susţinute asupra reţelei energetice ucrainene, care au lăsat milioane de ucraineni fără electricitate, căldură sau apă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici