Premieră în călătoriile Papei Francisc. A fost nevoit să folosească un lift pentru a se îmbarca în avion

  • Papa Francisc a fost nevoit să folosească un ascensor pentru a se îmbarca în avionul care îl ducea sâmbătă în Malta.
  • Este pentru prima dată în cele 36 de călătorii ale Suveranului Pontif în străinătate când nu urcă singur treptele avionului.
988 afișări
Imaginea articolului Premieră în călătoriile Papei Francisc. A fost nevoit să folosească un lift pentru a se îmbarca în avion

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a spus, potrivit Reuters, că astfel a fost evitată „o presiune inutilă".

A fost pentru prima dată în cele 36 de călătorii ale papei în străinătate când acesta nu a urcat singur treptele avionului. Papa, în vârstă de 85 de ani, care efectuează o vizită de două zile în Malta, suferă de sciatică, o afecţiune nervoasă care îi provoacă dureri la genunchi.

Papa Francisc a fost nevoit să anuleze o călătorie la Florenţa în luna februarie şi nu a participat la slujbele din Miercurea Cenuşii din acest an din cauza unei acute crize de durere la genunchi.

Papa a fost spitalizat timp de 11 zile în iulie pentru o intervenţie chirurgicală de extirpare a unei părţi din colon. După o perioadă de odihnă, el a făcut o călătorie istovitoare în Ungaria şi Slovacia în septembrie.

De atunci, a avut o stare generală de sănătate bună, dar s-a plâns ocazional de dureri la picior şi la genunchi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici