Premieră în China: Bărbat condamnat într-un dosar de hărţuire sexuală

Un chinez a primit cinci luni de detenţie pentru că a sărutat o colegă de serviciu împotriva voinţei ei, marcând prima pedeapsă sub recent implementata lege împotriva hărţuirii sexuale.

138 afișări
Imaginea articolului Premieră în China: Bărbat condamnat într-un dosar de hărţuire sexuală

Premieră în China: Bărbat condamnat într-un dosar de hărţuire sexuală (Imagine din arhiva Mediafax/AFP)

Bărbatul, un manager pe nume Liu, a invitat în biroul lui o angajată nouă a firmei sale, pentru a "discuta probleme de serviciu", dar apoi i-a spus că vrea să fie prietenul ei, potrivit Beijing News.

Femeia l-a refuzat pe Liu, dar acesta a stins luminile, a luat-o de gât şi a sărutat-o cu forţa.

"Domnişoara Chen a ţipat şi s-a opus. Colegii de alături au auzit-o şi au sunat (la poliţie)", arată un ziar local.

Liu a fost găsit vinovat de "folosirea forţei pentru a se purta indecent faţă de o femeie".

China a intodus o lege împotriva hărţuirii sexuale în 2005.

Mao Zedong a dat faimoasa declaraţie că femeile "susţin jumătate din cer", dar în China modernă ele înfruntă greutăţi precum avorturi ilegale şi selective - mai ales dacă un cuplu aşteaptă un copil de sex feminin şi doreşte un băiat - sau discriminarea la locul de muncă.

Potrivit unui sondaj din 2005, citat de presa chineză, numai 21 la sută din femeile din China spun că nu au fost niciodată hărţuite sexual.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici