Premieră: Maşinile diesel au INTERDICŢIE pe o autostradă din Europa

O instanţă administrativă din Germania a dispus interdicţii de circulaţie pentru maşini cu motoare diesel în zona oraşului Essen, inclusiv pe un segment de autostradă, informează site-ul T-online.de.

45504 afișări
Imaginea articolului Premieră: Maşinile diesel au INTERDICŢIE pe o autostradă din Europa

Interdicţie de circulaţie pentru vehicule diesel pe o autostradă din Germania

Interdicţiile au fost dispuse în zona oraşului Essen (în vestul Germaniei) şi pe un segment al Autostrăzii A40.

De asemenea, instanţa judiciară obligă autorităţile din landul Renania de Nord-Westfalia să ia şi alte măsuri pentru îmbunătăţirea calităţii aerului.

Este prima dată când sunt impuse interdicţii de circulaţie pentru maşini cu propulsie diesel pe o autostradă din Germania.

Restricţii de circulaţie, în Italia, pentru maşinile cu motoare diesel

Autorităţile din Italia au impus restricţii de circulaţie în zone urbane din mai multe regiuni pentru vehiculele cu propulsie diesel, informează site-ul agenţiei ANSA.

Regiunea Lazio s-a alăturat joi acordului pentru îmbunătăţirea calităţii aerului semnat de regiunile Emilia Romagna, Lombardia, Piemonte şi Veneto. Regiunile Campania şi Sicilia urmează să adere la acest acord.

Restricţiile de circulaţie vizează maşini cu propulsie diesel cu standarde de poluare Euro 3, de luni până vineri în intervalul orar 8.30-18.30.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici