Premieră pentru Australia. Boeing şi Forţele Aeriene au lansat primul avion de luptă fără pilot

  • Boeing Co şi Royal Australian Air Force (RAAF) au anunţat marţi că au finalizat primul test de zbor cu un avion de luptă fără pilot, conceput să funcţioneze conectat cu aeronave cu echipaj, relatează Reuters.
  • Guvernul australian a investit 31 de milioane de dolari în dezvoltarea aparatului.
3165 afișări
Imaginea articolului Premieră pentru Australia. Boeing şi Forţele Aeriene au lansat primul avion de luptă fără pilot

„Loyal Wingman”, primul avion militar proiectat şi fabricat în Australia în mai mult de 50 de ani, a zburat sub supravegherea unui pilot de test Boeing care îl monitoriza de la o staţie de control de la sol.

Guvernul australian a investit 31 de milioane de dolari în dezvoltarea aparatului, despre care Boeing a spus că ar putea fi personalizat pentru alţi clienţi.

Loyal Wingman are o lungime de 11,6 metri, are o rază de acţiune de 2.000 mile marine (3.704 km) şi poate transporta arme sau poate acţiona ca un scut pentru a proteja avioanele de luptă cu echipaj.

Contractorii de apărare investesc din ce în ce mai mult în tehnologie autonomă, în condiţiile în care militarii din întreaga lume caută modalităţi mai ieftine şi mai sigure de a-şi maximiza resursele.

Marea Britanie a semnat în ianuarie un contract de 30 de milioane lire sterline (42 milioane dolari) cu Spirit AeroSystems pentru un tip similar de aeronavă fără pilot care va avea un zbor de încercare în următorii trei ani.

În timpul zborului de test în Australia, Loyal Wingman a decolat singur înainte de a zbura pe un traseu prestabilit la viteze şi altitudini diferite pentru a verifica funcţionalitatea şi a demonstra performanţa designului.

Primul Loyal Wingman este folosit ca bază pentru sistemul de echipare Airpower al Boeing, un serviciu dezvoltat pentru diferiţi clienţi globali. Boeing a declarat că sunt în curs de dezvoltare alte avioane Loyal Wingman şi alte zboruri sunt programate pentru sfârşitul acestui an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici