Premierii Spaniei şi Danemarcei au ajuns la Kiev. Pedro Sanchez: "Ucraina are sprijinul, solidaritatea şi angajamentul Spaniei"

Prim-miniştrii Spaniei şi Danemarcei au sosit joi la Kiev pentru a se întâlni cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, anunţă CNN.

413 afișări
Imaginea articolului Premierii Spaniei şi Danemarcei au ajuns la Kiev. Pedro Sanchez: "Ucraina are sprijinul, solidaritatea şi angajamentul Spaniei"

Captură video Petro Sanchez/ Twitter

După ce au ajuns în capitala ucraineană, premierul spaniol Pedro Sanchez şi premierul danez Mette Frederiksen au apărut împreună într-un scurt videoclip postat pe contul oficial de Twitter al lui Sanchez.

"Ucraina are sprijinul, solidaritatea şi angajamentul Spaniei", se arată în postare.

Biroul lui Frederiksen a scris pe Twitter că ea şi Sanchez se vor "întâlni cu preşedintele Zelenski pentru a oferi sprijin concret Ucrainei".

"Ei se vor întâlni pentru a discuta despre situaţia actuală din Ucraina, despre continuarea sprijinului pentru ucraineni şi despre urmărirea penală a crimelor de război şi a încălcărilor drepturilor omului în contextul invaziei ruse", a precizat biroul lui Frederiksen într-o declaraţie.

Rusia a negat acuzaţiile de crime de război şi susţine că forţele sale nu ţintesc civili, dar jurnaliştii CNN aflaţi la faţa locului în Ucraina au văzut dovezi directe ale atrocităţilor în mai multe locaţii din ţară.

Sanchez a anunţat la începutul acestei săptămâni că Spania îşi va redeschide în zilele următoare ambasada de la Kiev, pe care o închisese la scurt timp după invazia Rusiei în Ucraina, la sfârşitul lunii februarie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici