Premierul australian condamnă un miting neonazist în Sydney

Premierul statului australian a condamnat duminică un miting neonazist din capitala statului, Sydney, pe care l-a calificat drept „îngrozitor”, la o zi după ce premierul Anthony Albanese a declarat că neonazismul este în creştere în această ţară, relatează Reuters.

177 afișări
Imaginea articolului Premierul australian condamnă un miting neonazist în Sydney

Premierul australian condamnă un miting neonazist în Sydney

Poliţia a declarat duminică că aproximativ 30 de bărbaţi s-au adunat într-un parc din nordul oraşului şi au primit ordine care le interziceau să intre în alte zone din Sydney, înainte de a se dispersa, fără a se face arestări.

„Poliţia se întâlneşte frontal cu aceşti rasişti odioşi şi îngrozitori pe străzile din New South Wales”, a declarat premierul Chris Minns reporterilor din Sydney, descriind evenimentul drept o „demonstraţie neonazistă”.

Evenimentul de extremă dreapta are loc la o zi după ce Albanese a condamnat activitatea neonazistă internă, în urma arestării a şase membri ai unui grup îmbrăcat în negru la Sydney, vineri, de ziua naţională a ţării, pe fondul unor mitinguri de susţinere a populaţiei sale indigene.

Primul ministru a declarat că Australia a înregistrat o creştere a neonazismului, care a fost condamnat „de toţi oamenii decenţi”.

În această lună, în Australia au intrat în vigoare noi legi care interzic salutul nazist şi afişarea sau vânzarea de simboluri asociate cu grupurile teroriste, ca răspuns la mai multe incidente antisemite în urma războiului dintre Israel şi Gaza.

La momentul respectiv, guvernul laburist de centru-stânga a declarat că legile au trimis un mesaj clar că în Australia nu este loc pentru cei care glorifică Holocaustul sau actele teroriste.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici