Premierul Boris Johnson, după ce a fost înfrânt în Parlament: Puteţi să îmi legaţi mâinile, dar nu voi amâna Brexit

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat marţi în Parlament că sub nicio formă nu va amâna ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, după ce Parlamentul a aprobat legea care blochează un Brexit fără Acord, relatează Reuters.

2762 afișări
Imaginea articolului Premierul Boris Johnson, după ce a fost înfrânt în Parlament: Puteţi să îmi legaţi mâinile, dar nu voi amâna Brexit

Premierul Boris Johnson: Puteţi să îmi legaţi mâinile, dar nu voi amâna Brexit

Conform legii aprobate în noaptea de luni spre marţi în Parlamentul britanic, Boris Johnson este forţat să amâne ieşirea din Uniunea Europeană până în ianuarie 2020 în cazul în care nu va reuşi să încheie un acord.

„Acest Guvern va continua negocierea unui acord, în timp ce se pregăteşte să plece fără un acord”, a declarat Boris Johnson în Parlament.

„Voi merge la summitul crucial al UE în data de 17 octombrie şi oricât încearcă acest Parlament să îmi lege mâinile, voi încerca să obţin un acord în interesul naţional. Acest Guvern nu va mai amâna Brexit”, a adăugat prim-ministrul britanic.

Parlamentarii din Camera Comunelor au respins pentru a doua oară într-o săptămână propunerea lui Boris Johnson de a convoca alegeri anticipate.

În pofida opoziţiei manifestate de Guvernul condus de Boris Johnson, membrii Camerei Comunelor au aprobat săptămâna trecută, cu 327 de voturi, un proiect care are drept scop să evite posibilitatea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord. Legea a fost ulterior aprobată de Camera Lorzilor şi de regina Elizabeth a II-a.

Ulterior, Parlamentul de la Londra a fost prorogat, până pe 14 octombrie, ca urmare a deciziei de a respinge propunerea premierului Boris Johnson de convocare a alegerilor legislative anticipate, în contextul dezacordului privind producerea unui Brexit fără acord.

Purtătorul de cuvânt al premierului britanic a avertizat mai devreme că suspendarea Parlamentului va avea loc după ce Johnson va încerca să-i convingă pe parlamentari să fie de acord cu convocarea de alegeri anticipate.

Boris Johnson, noul prim-ministru britanic a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici