Premierul britanic Theresa May şi-a exprimat dezamăgirea faţă retragerea SUA din cadrul Acordului climatic de la Paris

Theresa May, premierul britanic, şi-a exprimat în cadrul unei convorbiri telefonice regretul faţă de decizia preşedintelui american, Donald Trump, de a retrage SUA din cadrul Acordului climatic de la Paris, informează The Independent.

921 afișări
Imaginea articolului Premierul britanic Theresa May şi-a exprimat dezamăgirea faţă retragerea SUA din cadrul Acordului climatic de la Paris

Premierul britanic Theresa May şi-a exprimat dezamăgirea faţă retragerea SUA din cadrul Acordului climatic de la Paris

Un purtător de cuvânt al acesteia a afirmat: ”Preşedintele Trump i-a telefonat premierului britanic joi seara pentru a discuta despre decizia sa de a retrage SUA din Acordul climatic”.

Premierul şi-a exprimat dezamăgirea faţă de decizia luată şi a subliniat că Marea Britanie va rămâne loială acordului, aşa cum a stabilit recent la summitul G7”, a adăugat acesta.

”Ea (Theresa May, not.red.) a mai spus că Acordul de la Paris asigură contetxul global potrivit pentru prosperitatea şi securitatea generaţiilor viitoare, în timp ce menţine la un preţ convenabil energia şi apără cetăţenii şi afacerile noastre”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Preşedintele a fost clar că rămâne deschis unei viitoare implicări a SUA în cadrul Acordului”, a mai spus acesta.

În cadrul unei declaraţii postată de purtătorul de cuvânt al cancelarului german, Angela Merkel, pe Twitter, aceasta transmitea faptul că ”este dezamăgită de decizia lui Trump. Dar se va lucra mai mult ca niciodată pentru politicile globale climatie care salvează planeta”.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici