Premierul Bulgariei este în carantină/ O membră a delegaţiei bulgare prezentă la summitul UE are Covid-19

  • Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a fost plasat în carantină, dar testele pentru coronavirus efectuate până acum sunt negative
  • O membră a delegaţiei guvernamentale bulgare care a participat la summitul UE are un rezultat pozitiv de Covid-19
  • Testele pentru diagnosticare vor continua zilele următoare
1005 afișări
Imaginea articolului Premierul Bulgariei este în carantină/ O membră a delegaţiei bulgare prezentă la summitul UE are Covid-19

Premierul Bulgariei este în carantină/ O membră a delegaţiei bulgare prezentă la summitul UE are Covid-19

Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a fost testat de două ori pentru coronavirus, dar rezultatele au fost negative, în contextul în care o membră a delegaţiei bulgare care a participat la summitul UE a fost diagnosticată ca având Covid-19.
 
Liderii ţărilor europene şi ai instituţiilor UE, precum şi membrii delegaţiilor acestora au purtat, în cea mai mare parte, măşti medicale şi au menţinut distanţa la summitul desfăşurat recent la Bruxelles. Însă o infecţie cu noul coronavirus într-o delegaţie riscă să genereze preocupări privind transmiterea infecţiei.
 
Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, în vârstă de 61 de ani, este în carantină după ce directorul Biroului său politic, Denitsa Zheleva, a fost depistată joi ca fiind infectată cu noul coronavirus.
 
Denitsa Zheleva a fost în echipa care a participat la reuniunea Consiliului European desfăşurată la Bruxelles în perioada 17-21 iulie. Primul test al acesteia a fost "pozitiv în mod suspect", iar al doilea a fost negativ, a anunţat Academia Militară din Bulgaria.
 
Boiko Borisov şi ceilalţi membri ai delegaţiei au avut rezultate negative.
 
Echipa Bulgariei a fost testată înainte de a merge la summitul UE. Autorităţile bulgare cred că testele dau uneori rezultate false.
 
"Ţinând cont de summitul UE şi de contactele de acolo, Borisov şi Zheleva vor fi testaţi din nou zilele următoare", a precizat Academia Militară din Bulgaria.
 
Vineri, Guvernul de la Sofia a anunţat că alţi doi membri ai administraţiei guvernamentale au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici