Premierul canadian Justin Trudeau a fost atacat cu pietre de protestatarii anti-vaccinare

Premierul canadian Justin Trudeau a fost lovit de pietrele aruncate de protestatari în timpul campaniei electorale, după o vizită la o fabrică de bere, anunţă BBC. Prim-ministrul nu a fost rănit.

948 afișări
Imaginea articolului Premierul canadian Justin Trudeau a fost atacat cu pietre de protestatarii anti-vaccinare

Premierul canadian Justin Trudeau a fost atacat cu pietre de protestatarii anti-vaccinare

Trudeau a convocat alegeri la mijlocul lunii august, în speranţa de a obţine un guvern majoritar pentru partidul său. Campania sa a fost întreruptă de demonstraţii faţă de vaccinare şi restricţii.

Cu o săptămână în urmă, prim-ministrul a fost nevoit să anuleze un miting electoral, după protestele unei mulţimi furioase.

Vorbind jurnaliştilor din avionul său de campanie după incidentul din Londra, Ontario, Trudeau a spus că a fost lovit la umăr şi a comparat incidentul cu momentul în care o femeie a aruncat cu seminţe de dovleac în el, în 2016.

Potrivit unui reporter, alte două persoane au fost, de asemenea, lovite, dar nu au fost rănite.

Erin O'Toole, liderul partidului conservator de opoziţie, a descris incidentul ca fiind „dezgustător”.

„Violenţa politică nu este niciodată justificată şi mass-media noastră trebuie să fie liberă de intimidare, hărţuire şi violenţă”, a scris el pe Twitter.

Planurile dlui Trudeau pentru mandatele de vaccinare au devenit o temă cheie înainte de alegerile din 20 septembrie.

Luna trecută, guvernul a anunţat că toţi funcţionarii publici trebuie să fie vaccinaţi până la sfârşitul lunii octombrie sau riscă să-şi piardă locurile de muncă.

În acelaşi timp, trebuie să fie vaccinaţi pasagerii curselor aeriene, ai vaselor de croazieră şi ai trenurilor între provincii.

Canada are una dintre cele mai mari rate de vaccinare Covid din lume.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici