Premierul danez anunţă înăsprirea controalelor la frontiera cu Suedia

Premierul danez Mette Frederiksen a anunţat miercuri că toate controalele de la frontiera cu Suedia vor fi înăsprite în contextul atacurilor care au avut loc la Copenhaga luna aceasta, relatează site-ul postului BBC.

395 afișări
Imaginea articolului Premierul danez anunţă înăsprirea controalelor la frontiera cu Suedia

Premierul danez anunţă înăsprirea controalelor la frontiera cu Suedia

Doi bărbaţi cu cetăţenie suedeză au fost acuzaţi pentru cele două atacuri comise.

Mette Frederiksen a informat că vrea să protejeze Danemarca într-o modalitate "mai bună şi mai inteligentă".

"Nu putem avea o situaţie în care călătoreşti din Suedia în Danemarca şi plasezi bombe în mijlocul capitalei noastre", a declarat Frederiksen.

"Criminalii sunt ţinta, nu oamenii obişnuiţi care călătoresc dintr-o ţară în alta", a adăugat aceasta.

O persoană a fost rănită uşor în urma exploziei de săptămâna trecută, care a distrus uşile şi ferestrele intrării principale în clădirea situată în apropiere de centrul capitalei Copenhaga.

 

Taguri:
danemarca,
frontieră,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici