Premierul Estoniei: Rusia nu mă va intimida

Premierul estonian Kaja Kallas a respins duminică mandatul de arestare emis de Rusia, spunând că este doar o încercare de intimidare, în contextul în care se speculează că ar putea obţine un post de conducere în Uniunea Europeană.

892 afișări
Imaginea articolului Premierul Estoniei: Rusia nu mă va intimida

Premierul Estoniei: Rusia nu mă va intimida

Cândva condusă de Moscova, dar acum membră atât a Uniunii Europene, cât şi a NATO, Estonia a fost un susţinător al Kievului, iar Kallas a fost unul dintre cei mai vocali critici ai Moscovei de la invazia rusă în Ucraina, în urmă cu aproape doi ani, notează Reuters.

La 13 februarie, poliţia rusă a pus-o pe Kaja Kallas, împreună cu alţi câţiva politicieni baltici, pe o listă de persoane căutate pentru distrugerea unor monumente din epoca sovietică.

"Este menită să mă intimideze şi să mă facă să mă abţin de la deciziile pe care altfel le-aş lua", a declarat Kallas. "Dar este cartea de joc a Rusiei. Nu este nimic surprinzător şi nu ne este teamă", a mai spus Kallas.

Politicienii baltici riscă să fie arestaţi doar dacă trec graniţa rusă, altfel declararea lor ca fiind căutaţi nu are consecinţe reale.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici