Premierul Irlandei: Este datoria Londrei să prezinte propuneri privind frontiera irlandeză

Leo Varadkar, şeful Guvernului de la Dublin, a declarat că este de datoria Londrei să ofere alternative privind frontiera între Irlanda şi regiunea britanică Irlanda de Nord pentru a evita reinstituirea unei frontiere fizice, informează site-ul postului RTE.

235 afișări
Imaginea articolului Premierul Irlandei: Este datoria Londrei să prezinte propuneri privind frontiera irlandeză

Premierul Irlandei: Este datoria Londrei să prezinte propuneri privind frontiera irlandeză

În luna decembrie, UE şi Marea Britanie au discutat trei opţiuni de rezolvare a chestiunii frontierei irlandeze, anume: o nouă relaţie, soluţii alternative propuse de Londra, ori opţiunea de a menţine toate procedurile şi reglementările existente, ce ar însemna că Irlanda de Nord ar rămâne în uniunea vamală a UE.

Varadkar a îndemnat Londra să detalieze modul în care ar funcţiona primele două opţiuni, în cazul în care politicienii britanici nu doresc ca Irlanda de Nord să rămână în uniunea vamală.

Comentariile premierului irlandez vin în contextul în care Boris Johnson, ministrul britanic de Externe, a afirmat că problema frontierei este folosită pentru a încerca să menţină Marea Britanie în uniune vamală cu Uniunea Europeană şi astfel să împiedice procedura de Brexit.

Oficialul britanic a adăugat că Londra are opţiuni pentru a evita o frontieră fizică în Irlanda chiar şi fără să fie nevoie să rămână în uniunea vamală a UE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici