Premierul israelian vrea legalizarea a trei colonii ilegale din Cisiordania

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, şi-a anunţat miercuri intenţia de a legaliza trei colonii ilegale din Cisiordania, a anunţat Biroul său, într-un comunicat. În opinia comunităţii internaţionale, toate coloniile sunt ilegale, fie că au fost sau nu autorizate de Guvernul israelian.

174 afișări
Imaginea articolului Premierul israelian vrea legalizarea a trei colonii ilegale din Cisiordania

Premierul israelian vrea legalizarea a trei colonii ilegale din Cisiordania (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Am intenţia, într-un viitor apropiat, de a-i prezenta recomandări ministrului Apărării (Ehud Barak) privind autorizaţiile necesare şi indispensabile pentru regularizarea situaţiei implantaţiilor Bruhin, Sansana şi Rehalim", a precizat el, potrivit comunicatului.

Netanyahu a mai afirmat în timpul Consiliului de Miniştri săptămânal că i-a cerut consilierului juridic al Guvernului să "găsească o soluţie pentru cartierul Ulpana, pentru a evita să fie distrus", conform comunicatului, care face referire la o altă colonie ilegală din apropiere de Ramallah.

Colonia Bruhin, situată în nordul Cisiordaniei, are 350 de locuitori, în timp ce Rehalim, din aceeaşi regiune, şi Sansana, în sud, au fiecare câte 240 de locuitori, potrivit organizaţiei Pacea Acum, care se opune colonizării.

 

Peste 340.000 de colonişti israelieni locuiesc în Cisiordania şi peste 200.000 în cartiere de colonizare din Ierusalimul de Est, ocupat şi anexat din 1967.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici