Premierul Italiei, Mario Draghi, atac la Recep Erdogan. Îl numeşte ”dictator,” după incidentul ”Sofagate”

  • Şeful guvernului italian Mario Draghi l-a numit, ”dictator” pe preşedintele turc Recep Erdogan.
  • Erdogan i-a primit la Ankara pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi pe preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
  • Ursula von der Leyen a fost lăsată fără scaun, fiind nevoită să se aşeze pe o canapea.
2799 afișări
Imaginea articolului Premierul Italiei, Mario Draghi, atac la Recep Erdogan. Îl numeşte ”dictator,” după incidentul ”Sofagate”

Premierul Italiei, Mario Draghi, atac la Recep Erdogan. Îl numeşte ”dictator,” după incidentul ”Sofagate”

Şeful guvernului italian Mario Draghi l-a numit, joi seară, ”dictator” pe preşedintele turc Recep Erdogan. În timpul unei conferinţe la Roma, acesta a fost întrebat despre ”Sofagate,” incidentul de la Ankara, când preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost lăsată fără scaun, notează Le Figaro.
 
"Am fost foarte mâhnit de umilinţa pe care preşedinta Comisiei a trebuit să o îndure la acea întâlnire, să le spunem ceea ce sunt, dictatori," a declarat Mario Draghi.
 
Erdogan i-a primit, miercuri, la Ankara pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi pe Ursula von der Leyen. Aceasta a fost lăsată fără scaun şi nevoită să se aşeze pe o canapea, la mare distanţă de cei doi. 
 
”Nu împărtăşesc absolut deloc comportamentul preşedintelui Turciei faţă de preşedinta Comisiei. Nu a fost un comportament adecvat”, a precizat Mario Draghi.
 
"Preşedinta Comisiei  a fost în mod clar surprinsă", a declarat purtătorul de cuvânt al Ursulei von der Leyen, Eric Mamer, adăugând că a cerut echipei sale să "ia toate măsurile adecvate" pentru a se asigura că acest lucru nu se va mai întâmpla
 
Cei doi oficiali europeni s-au deplasat la Ankara în încercarea de a relua relaţiile UE-Turcia, după o serie de tensiuni legate de resursele de gaze naturale din estul Mediteranei.
 
Aceştia au discutat şi despre retragerea recentă a Turciei din Convenţia de la Istanbul privind combaterea violenţei împotriva femeilor şi copiilor, precum şi despre preocupările lor cu privire la statul de drept şi libertatea de exprimare în ţară, a precizat Michel.
 
Turcia a condamnat comentariile „jignitoare” ale prim-ministrului italian şi a decis convocarea ambasadorului italian la Ankara..

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici