Premierul Japoniei şi omologul său ucrainean, întâlnire privind reconstrucţia Ucrainei

Premierul ucrainean, Denis Şmîhal, a fost primit luni, la Tokyo, în cadrul unei întâlniri privind reconstrucţia Ucrainei, în contextul în care războiul continuă, notează Reuters.

277 afișări
Imaginea articolului Premierul Japoniei şi omologul său ucrainean, întâlnire privind reconstrucţia Ucrainei

Sursa foto: X/Denys Shmyhal

Întâlnirea dintre premierul ucrainean şi cel japonez, Fumio Kishida, a avut loc pentru discutarea unui nou tratat fiscal bilateral şi pentru negocierea unor măsuri de investiţii, fără a fi oferite alte detalii, relevă sursa citată.

În timpul discuţiilor, Japonia a promis acordarea unui ajutor financiar în valoare de 10 miliarde de dolari, pe măsură ce invazia Rusiei în Ucraina intră în cel de-al treilea an. Totodată, acest sprijin înlocuieşte exportul de armament, care este interzis în Japonia.

,,Japonia a fost şi continuă să fie alături de Ucraina", a declarat premierul Japoniei, Fumio Kishida, în cadrul întâlnirii cu omologul său ucrainean, potrivit Reuters.

În cadrul discuţiilor, premierul japonez a anunţat că ţara va sprijini companiile de capital de risc din Ucraina, a promis o relaxare a controalelor privind vizele şi a declarat că agenţia guvernamentală JETRO va deschide un nou birou la Kiev.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici