Premierul Libiei a fost demis

Premierul Libiei, Ali Zeidan, a fost demis marţi de Parlament, la capătul unei lungi dispute între Executiv şi Legislativ.

124 afișări
Imaginea articolului Premierul Libiei a fost demis

Premierul Libiei a fost demis (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Congresul a votat, cu 124 de voturi, pentru retragerea încrederii (acordate) premierului Ali Zeidan şi l-a însărcinat pe ministrul Apărării, Abdallah al-Theni, să asigure interimatul până la nominalizarea unui nou şef de guvern în termen de două săptămâni", a anunţat Congresul General Naţional (CGN, Parlamentul Libiei), cea mai înaltă autoritate politică a ţării.

La puţin timp după destituirea lui Zeidan, al-Theni a depus jurământul în faţa CGN.

În cursul serii de marţi, procurorul general libian a emis o interdicţie de călătorie pe numele lui Zeidan.

Potrivit unui document publicat pe pagina de Facebook a Biroului procurorului general, Zeidan nu are dreptul să călătorească din cauza unei presupuse implicări într-un caz de deturnare de bani publici.

Dar, potrivit presei libiene, Zeidan ar fi părăsit deja ţara.

Premierul demis a fost frecvent criticat pentru incapabilitatea de a restabili securitatea în ţară, după peste doi ani de la înlăturarea de la putere a regimului lui Muammar Kadhafi.

Zeidan, un independent sprijinit de liberali, i-a acuzat la rândul său pe islamişti că îşi doresc să-l înlăture de la guvern pentru a prelua puterea în Libia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici