Premierul maghiar Viktor Orban vrea acorduri de parteneriat strategic între China şi ţările central şi est-europene

Ţările central şi est-europene trebuie să semneze acorduri de parteneriat strategic cu China, propune premierul Ungariei, Viktor Orban, citat de MTI.

1345 afișări
Imaginea articolului Premierul maghiar Viktor Orban vrea acorduri de parteneriat strategic între China şi ţările central şi est-europene

Premierul maghiar Viktor Orban vrea acorduri de parteneriat strategic între China şi ţările central şi est-europene

Într-un discurs rostit la un eveniment pe tema "Dialogului între China şi partide politice din Europa Centrală şi de Est", Viktor Orban a declarat că acordurile de parteneriat ar putea fi semnate anul viitor.

"Omenirea nu poate avea succes dacă cea mai mare ţară nu va avea succes. Europa Centrală reprezintă o mare speranţă pentru viitor, fiind zona cu cel mai rapid ritm al dezvoltării din Europa", a subliniat Viktor Orban.

"Ungaria este angajată în sensul acestui parteneriat şi susţine proiectul Drumului Mătăsii. Relaţiile dintre Europa Centrală şi China, combinate cu cooperarea în domeniul afacerilor vor asigura circulaţia bunurilor. Ungaria nu va accepta nicio limită asupra cooperării între China şi Europa Centrală. Ceea ce este în beneficiul Chinei şi Europei Centrale va sluji intereselor întregii Uniuni Europene", a insistat premierul ungar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici