Premierul Netanyahu şi-a dizolvat cabinetul de război

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a dizolvat cabinetul de război format din şase membri, a declarat luni un oficial israelian, informează agenţia Reuters.

Urmărește
2946 afișări
Imaginea articolului Premierul Netanyahu şi-a dizolvat cabinetul de război

Premierul Netanyahu şi-a dizolvat cabinetul de război

Măsura este una aşteptată pe scară largă, după ce fostul general Benny Gantz şi-a dat demisia pe 9 iunie. La momentul respectiv, premierul Netanyahu i-a cerut să nu demisioneze.

În aceste condiţii, se aşteaptă ca Netanyahu să organizeze acum consultări cu privire la războiul din Gaza cu un grup restrâns de miniştri, inclusiv cu ministrul Apărării, Yoav Gallant, şi cu ministrul Afacerilor Strategice, Ron Dermer, care au făcut parte din cabinetul de război, scrie Reuters.

Gantz şi Gadi Eisenkot au părăsit amândoi guvernul săptămâna trecută, din cauza a ceea ce ei au spus că a fost eşecul lui Netanyahu de a forma o strategie pentru războiul din Gaza.

Este puţin probabil ca dizolvarea cabinetului de război să aibă un impact semnificativ asupra conflictului - procesul decizional se va muta înapoi la cabinetul de securitate - dar ramificaţiile politice pot fi mai semnificative, potrivit The Guardian.

Mişcarea pare a fi o respingere deliberată a aliaţilor de extremă dreapta ai lui Netanyahu din coaliţie, inclusiv a ministrului securităţii naţionale, Itamar Ben Gvir, care a încercat să obţină un loc în cabinetul de război de la plecarea lui Gantz, după ce s-a plâns că a fost lăsat pe dinafară în cazul unor decizii cheie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici