Premierul Noii Zeelande a fost testat pozitiv cu COVID-19 cu două săptămâni înainte de alegeri

Premierul Noii Zeelande Chris Hipkins a fost testat pozitiv pentru COVID-19 şi va lucra de la distanţă, în izolare la domiciliu, a anunţat duminică biroul său, cu doar două săptămâni înainte de alegerile generale în care partidul său este în dificultate.

183 afișări
Imaginea articolului Premierul Noii Zeelande a fost testat pozitiv cu COVID-19 cu două săptămâni înainte de alegeri

Premierul Noii Zeelande a fost testat pozitiv cu Covid-19 cu două săptămâni înainte de alegeri

Testul pozitiv îl va exclude temporar pe Hipkins din campania pentru alegerile din 14 octombrie. Laburiştii au scăzut în sondajele de opinie, partidul de centru-dreapta National conducând cu 31,9% la 26,5% într-un sondaj recent.
 
Hipkins are simptome de răceală şi gripă care au început sâmbătă şi va fi izolat timp de cinci zile sau până când va reveni cu un test negativ, a precizat biroul premierului într-un comunicat.
 
"El va continua cu angajamentele pe care le poate întreprinde prin Zoom", se arată în comunicat.
 
Viceprim-ministrul Carmel Sepuloni îl va înlocui pe Hipkins la o slujbă religioasă samoană din Auckland duminică, a declarat un purtător de cuvânt.
 
"Mulţumesc tuturor marilor voluntari şi susţinători ai Partidului Laburist care ştiu că vor continua campania noastră în absenţa mea", a declarat Hipkins pe pagina sa oficială de Facebook. "Sunt multe în joc în aceste alegeri şi voi munci de două ori mai mult atunci când voi putea să mă întorc acolo pentru a mă asigura că laburiştii vor fi realeşi".
 
Biroul premierului a declarat că alte actualizări privind programul său "vor fi furnizate în timp util".
 
Guvernul a eliminat ultimele restricţii COVID în august, dar autorităţile sanitare recomandă în continuare ca oamenii să rămână acasă timp de cinci zile dacă nu se simt bine sau dacă au fost testaţi pozitiv.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici