Premierul Noii Zeelande reacţionează după noile măsuri luate de Facebook privind „naţionalismul alb”

Premierul din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern, a salutat decizia companiei Facebook privind interzicerea distribuirii de postări care sugerează „naţionalismul alb” şi separatismul pe platformele pe care le gestionează, relatează site-ul agenţiei Dpa.

890 afișări
Imaginea articolului Premierul Noii Zeelande reacţionează după noile măsuri luate de Facebook privind „naţionalismul alb”

Premierul Noii Zeelande reacţionează după noile măsuri luate de Facebook privind „naţionalismul alb”

"Aceste categorii ar trebui să fie considerate discursuri motivate de ură", a declarat aceasta.

"Este un lucru pozitiv că s-au făcut clarificăni acum, la scurt timp după atacul din Christchurch", a adăugat Jacinda.

Naţionalismul alb 

Într-un comunicat publicat miercuri pe blogul oficial, Facebook a transmis că în urma consultaţiilor cu „membri ai societăţilor civile şi academice” a ajuns la concluzia că naţionalismul alb nu poate fi separat de supremaţia albă.

În urma atacurilor armate din Noua Zeelandă, mai mulţi lideri mondiali au cerut companiilor social media să adopte o poziţie mai responsabilă faţă de materialele extremiste distribuite pe platformele lor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici