Premierul Poloniei denunţă "oligarhia" impusă de Germania şi Franţa în UE: Întoarcerea imperialismului rusesc nu ar trebui să ne surprindă

Premierul polonez a declarat marţi că Franţa şi Germania conduc Uniunea Europeană ca o "oligarhie de facto", ignorând voci precum cea a Poloniei, care au avertizat de mult timp asupra expansionismului rusesc.

3718 afișări
Imaginea articolului Premierul Poloniei denunţă "oligarhia" impusă de Germania şi Franţa în UE: Întoarcerea imperialismului rusesc nu ar trebui să ne surprindă

"Mulţi lideri europeni s-au lăsat seduşi de Vladimir Putin. Ei sunt acum în stare de şoc", a scris Mateusz Morawiecki într-un editorial pentru cotidianul francez Le Monde.

"Întoarcerea imperialismului rusesc nu ar trebui să ne surprindă", a spus el.

De la invadarea Ucrainei de către Rusia în februarie, Polonia a fost în prima linie a condamnării Moscovei, cerând cele mai dure sancţiuni posibile ale UE împotriva Rusiei şi livrări masive de arme către Kiev.

"Europa se află în situaţia actuală nu pentru că nu este suficient de integrată, ci pentru că a refuzat să audă adevărul", a spus el. "Vocea care putea fi auzită din Polonia timp de mai mulţi ani".

Morawiecki a declarat că UE nu a ţinut cont de avertismentele ţării sale cu privire la Rusia, care au indicat o "problemă mai mare" în cadrul blocului.

"Pe hârtie, toate statele membre sunt egale. Dar realitatea politică arată că ponderea vocilor germană şi franceză este dominantă. Avem de-a face cu o democraţie formală, dar cu o oligarhie de facto, în care puterea este deţinută de cei care sunt cei mai puternici", a spus el.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici