Premierul Portugaliei: dezbaterea privind aderarea Ucrainei ar putea pune în pericol unitatea UE

Dezbaterea privind aderarea Ucrainei ar putea pune în pericol unitatea UE, a afirmat premierul portughez António Costa, potrivit CNN.

1695 afișări
Imaginea articolului Premierul Portugaliei: dezbaterea privind aderarea Ucrainei ar putea pune în pericol unitatea UE

Premierul Portugaliei: dezbaterea privind aderarea Ucrainei ar putea pune în pericol unitatea UE

Premierul Portugaliei a avertizat că dezbaterea privind acordarea Ucrainei a statutului de candidat la Uniunea Europeană ar putea diviza blocul şi ar putea crea „aşteptări false".

„Cel mai bun sprijin pe care Uniunea Europeană îl poate oferi Ucrainei este să îşi păstreze unitatea", a declarat António Costa într-un interviu pentru Financial Times.

Divizarea UE ar fi un cadou pentru preşedintele rus Vladimir Putin, potrivit lui Costa.

„Obiectivul meu este de a obţine în următorul Consiliu European un angajament clar privind sprijinul urgent şi de a construi o platformă pe termen lung pentru a sprijini redresarea Ucrainei. Aceasta este principala mea prioritate. Cele mai importante nu sunt dezbaterile juridice despre Ucraina, ci livrările practice", a spus António Costa pentru FT.

Costa a mai spus că nu s-a opus în mod explicit candidaturii Ucrainei, dar că prioritatea sa este „sprijinul clar şi imediat", avertizând împotriva deschiderii unor negocieri de ani de zile în acest moment.

„Marele risc este de a crea aşteptări false care se transformă în dezamăgiri amare. Mai puţine dezbateri juridice, mai multe soluţii practice", a precizat el.

În weekend-ul trecut, în timpul unei vizite la Kiev, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că UE va finaliza evaluarea Ucrainei „până la sfârşitul săptămânii viitoare".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici