Premierul Turciei exclude posibilitatea unui nou proces de pace cu rebelii kurzi: "Nu vom intra într-un dialog cu o organizaţie teroristă"

Premierul turc Binali Yildirim a exclus posibilitatea unei noi iniţiative de pace cu rebelii kurzi, declarând că Ankara nu va negocia niciodată cu o organizaţie teroristă, relatează agenţia de ştiri The Associated Press pe pagina electronică.

587 afișări
Imaginea articolului Premierul Turciei exclude posibilitatea unui nou proces de pace cu rebelii kurzi: "Nu vom intra într-un dialog cu o organizaţie teroristă"

Premierul Turciei exclude posibilitatea unui nou proces de pace cu rebelii kurzi (Imagine AFP)

Binali Yildirim a declarat sâmbătă reprezentanţilor presei străine că: "nu există niciun (nou) proces de pace. Nu vom intra într-un dialog cu o organizaţie teroristă," facând referire la Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) care este considerat ca fiind o organizaţie cu caracter terorist.

Premierul a mai declarat că gruparea militantă kurdă nu a reuşit să respecte termenii procesului de pace anterior, care a eşuat anul trecut şi a dus la reluarea luptelor.

În ultima perioada, militanţii kurzi şi-au intensificat atacurile cu bombă care vizează forţele turce de securitate, în doar ultima săptămână omorând zeci de persoane. Conflictul dintre Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi serviciile de securitate turce s-a accentuat în luna iulie 2015, după eşuarea negocierilor pentru un eventual armistiţiu. Mii de militanţi, membri ai forţelor de securitate şi civili au fost omorâţi de atunci în lupte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici