Premierul Ucrainei acuză Rusia pentru asasinarea lui Arkadi Babchenko / Boris Johnson se declară şocat de uciderea jurnalistului rus de opoziţie

Premierul ucrainean Volodimir Groisman a acuzat Rusia, miercuri, că ar fi implicată în asasinarea jurnalistului Arkadi Babchenko, un critic al Administraţiei Vladimir Putin, care a fost împuşcat mortal în capitala Kiev, relatează site-ul postului BBC.

676 afișări
Imaginea articolului Premierul Ucrainei acuză Rusia pentru asasinarea lui Arkadi Babchenko / Boris Johnson se declară şocat de uciderea jurnalistului rus de opoziţie

Premierul Ucrainei acuză Rusia pentru asasinarea jurnalistului Arkadi Babchenko

"Sunt convins că maşinăria totalitară a Rusiei nu l-a iertat pentru sinceritate şi principiile pe care le avea", a declarat premierul pe pagina personală de Facebook.

Babchenko, care a criticat în repetate rânduri intervenţia armată a Kremlinului în Ucraina, a fost împuşcat în faţa apartamentului său din Kiev.

Rusia a cerut demararea unei investigaţii, însă a precizat că astfel de crime au devenit o rutină pentru "regimul de la Kiev".

Relaţiile între Rusia şi Ucraina s-au agravat în urma anexării Crimeei în 2014 şi susţinerii separatiştilor pro-ruşi în Ucraina de Est.

Arkadi Babcenko se mutase din Rusia în Ucraina de mai puţin de un an, deoarece se temea să nu fie asasinat.

Boris Johnson se declară şocat de uciderea jurnalistului rus de opoziţie Arkadi Babcenko

Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, s-a declarat miercuri şocat de uciderea "unui alt jurnalist rus vocal ", adăugând că este vital ca cei responsabili să fie aduşi în faţa justiţiei, informează agenţia de ştiri Reuters.

"Şocat să văd ucis un alt jurnalist rus vocal, Arkadi Babcenko", a scris Johnson pe Twitter. "Trebuie să apărăm libertatea de exprimare şi este vital ca cei responsabili să fie traşi la răspundere", a adăugat oficialul britanic.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici