Preot italian condamnat la doi ani de închisoare pentru pedofilie

Un preot italian în vârstă de 75 de ani a fost condamnat vineri la doi ani şi jumătate de închisoare pentru violenţe sexuale comise în 2007 asupra unei fetiţe de şapte ani din parohia sa, situată în localitatea Arese, în apropiere de Milano (nord).

29 afișări
Imaginea articolului Preot italian condamnat la doi ani de închisoare pentru pedofilie

Preot italian condamnat la doi ani de închisoare pentru pedofilie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit procurorilor, preotul a atras fetiţa în biroul său pe 24 februarie 2007 sub pretextul de a-i oferi bomboane, profitând de acest lucru pentru a o molesta sexual.

Parchetul solicitase cinci ani de închisoare pentru preotul care a lucrat mult timp la o organizaţie neguvernamentală din America de Sud. Preotul a fost suspendat din funcţia sacerdotală la începutul anchetei.

Justiţia i-a interzis preotului contactul cu minori şi a ordonat plata de daune victimei.

"Tribunalul a recunoscut realitatea faptelor", a declarat tatăl copilului.

Judecătorii au acceptat şi o solicitare a Parchetului pentru audierea altor doi preoţi suspectaţi de declaraţii false pentru acoperirea colegului lor.

Avocatul preotului a reiterat nevinovăţia clientului său. "Nu mi se pare satisfăcătoare această modalitate de administrare a justiţiei", a declarat Marco Zanchetti.

Condamnarea intervine în condiţiile în care Conferinţa Episcopală Italiană (CEI) a anunţat vineri că "situaţia din Italia nu pare să necesite iniţiative precum cele adoptate de alte conferinţe episcopale".

Potrivit CEI, în ultimii zece ani, în Italia au existat aproximativ o sută de procese canonice, iar episcopii italieni au dat dovadă de "rigoare" pentru combaterea pedofiliei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici