Presa egipteană: Fişele medicale exclud ipoteza că Hosni Mubarak ar suferi de cancer

Dosarul medical al lui Hosni Mubarak nu conţine nici un indiciu potrivit căruia acesta ar suferi de cancer, a afirmat sâmbătă cotidianul proguvernamental Al-Ahram, contrazicând declaraţiile avocaţilor fostului preşedinte egiptean.

281 afișări
Imaginea articolului Presa egipteană: Fişele medicale exclud ipoteza că Hosni Mubarak ar suferi de cancer

Presa egipteană: Fişele medicale exclud ipoteza că Hosni Mubarak ar suferi de cancer

"Toate analizele medicale arată că Mubarak nu suferă de cancer", titrează Al-Ahram.

Avocatul fostului preşedinte declarase în iunie că Mubarak suferă de cancer al aparatului digestiv, iar tumorile se extind.

"Ultimul raport medical privind starea de sănătate a fostului preşedinte Hosni Mubarak a arătat că suferă de o insuficienţă renală şi probleme cardiace", afirmă Al-Ahram, citând surse medicale de la Centrul Medical Internaţional.

Documentul exclude însă prezenţa cancerului, adaugă ziarul, precizând că fostul preşedinte, în vârstă de 83 de ani, va fi supus, în următoarele zile, unui nou control medical, care va clarifica definitiv situaţia.

Al-Ahram afirmă că oncologul care îl urmăreşte pe Mubarak l-a contactat pe medicul care l-a îngrijit pe acesta în Germania, pentru a obţine o copie a dosarului medical. În martie 2010, fostul preşedinte a suferit în Germania o intervenţie chirugicală de extirpare a vezicii biliare şi a unui polip duodenal.

Hosni Mubarak a fost înlăturat de la putere la 11 februarie, în urma unei revolte populare în cursul căreia au fost ucise, potrivit unui bilanţ oficial, 846 de persoane. În prezent, el este judecat pentru corupţie şi pentru că a ordonat forţelor de ordine să deschidă focul asupra manifestanţilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici