Presa ucraineană susţine că Putin l-a ameninţat pe Poroşenko la telefon, însă Kremlinul dezminte

Un oficial de la Kremlin a dezminţit joi informaţiile din presa ucraineană conform cărora preşedintele rus, Vladimir Putin, l-ar fi ameninţat pe omologul său ucrainean, Petro Poroşenko, în timpul unei conversaţii telefonice de miercuri seara, relatează Interfax în pagina electronică.

1694 afișări
Imaginea articolului Presa ucraineană susţine că Putin l-a ameninţat pe Poroşenko la telefon, însă Kremlinul dezminte

Presa ucraineană susţine că Putin l-a ameninţat pe Poroşenko la telefon, însă Kremlinul dezminte (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"La iniţiativa părţii ucrainene, ieri a avut loc o convorbire telefonică între Poroşenko şi Putin. În ceea ce priveşte relatările din presă potrivit cărora anumite ameninţări ar fi fost formulate în cadrul acestei conversaţii, aceste informaţii nu sunt adevărate şi nu corespund realităţii", a declarat Dmitri Peskov, secretarul de presă al preşedintelui rus.

În timpul conversaţiei telefonice, cei doi lideri au discutat despre relaţiile bilaterale şi despre situaţia din regiunile situate în sud-estul Ucrainei, a precizat Peskov.

La rândul său, Irina Friz, fosta şefă a Departamentului de informare al administraţiei prezidenţiale din Ucraina, a declarat că discuţia telefonică dintre cei doi preşedinţi a fost "constructivă şi a abordat subiecte care necesită convorbiri urgente".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici