Preşedinta Argentinei Cristina Kirchner suferă de un cancer la tiroidă şi va fi operată

Preşedinta argentiniană Cristina Kirchner suferă de un cancer la tiroidă, fără metastaze, şi urmează să fie operată pe 4 ianuarie, a anunţat Alfredo Scoccimarro, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei.

479 afișări
Imaginea articolului Preşedinta Argentinei Cristina Kirchner suferă de un cancer la tiroidă şi va fi operată

Preşedinta Argentinei Cristina Kirchner suferă de un cancer la tiroidă şi va fi operată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pe 22 decembrie, în cursul unei examinări de rutină, a fost descoperit un carcinom papilar la nivelul lobului drept al glandei tiroide", a declarat Scoccimarro. "Nu sunt metastaze", a adăugat el.

"O intervenţie chirurgicală este prevăzută pe 4 ianuarie", a anunţat purtătorul de cuvânt.

"Boala este localizată", a subliniat el. "Astăzi au fost realizate analize specifice şi s-a constatat că ganglionii limfatici nu sunt atinşi", a continuat Scoccimarro.

Kirchner, în vârstă de 58 de ani, "urmează să fie spitalizată 72 de ore, după care urmează o convalescenţă de 20 de zile", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Ea va fi înlocuită la şefia statului, în perioada respectivă, de vicepreşedintele Amadou Boudou, care a fost instalat în această funcţie recent.

În 2011, preşedinta argentiniană a fost nevoită să îşi întrerupă activitatea în trei rânduri, în urma unor stări de rău provocate de scăderi de tensiune.

Purtând în continuare doliu, la peste un an de la moartea soţului şi predecesorului său Nestor Kirchner (2003-2007), afectată de o criză cardiacă, ea fost realeasă pentru un al doilea mandat pe 23 octombrie, cu peste 54 la sută din voturi, şi a depus jurământul pe 10 decembrie, în faţa Congresului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici