Preşedintele Argentinei şi Papa Francisc s-au întâlnit pentru prima dată la Vatican

  • Papa Francisc şi preşedintele Argentinei, Javier Milei, s-au întâlnit pentru prima dată, duminică, în Bazilica Sfântul Petru.
  • Milei urmează să se întâlnească luni, în privat, cu Papa Francisc, dar şi cu premierul Italiei, Giorgia Meloni.
  • Milei l-a numit în trecut pe papa Francisc un "imbecil" care "promovează comunismul".
231 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Argentinei şi Papa Francisc s-au întâlnit pentru prima dată la Vatican

Preşedintele Argentinei şi Papa Francisc s-au întâlnit la Vatican. Sursă foto: Hepta/Mediafax Foto

Cei mai importanţi lideri politici şi religioşi argentinieni, preşedintele Javier Milei şi Papa Francisc, s-au întâlnit pentru prima dată, duminică, la Roma, pe fondul situaţiei economice grave din ţara lor natală.

Cei doi bărbaţi cu viziuni puternic divergente cu privire la modul de eradicare a sărăciei care pune stăpânire pe Argentina s-au întâlnit pentru scurt timp înainte şi după o slujbă papală, în timpul primei vizite oficiale a economistului de 53 de ani la Roma în calitate de preşedinte.

Milei, care l-a numit în trecut pe papa Francis un "imbecil" care "promovează comunismul", a participat la ceremonia de la Bazilica Sfântul Petru pentru o slujbă de canonizare. Mama Antula a devenit prima femeie sfântă din Argentina.

După slujbă, Francisc, aflat într-un scaun cu rotile, s-a oprit pentru scurt timp pentru a da mâna cu Milei, care l-a îmbrăţişat pe suveran pontif. Vaticanul a precizat că cei doi s-au întâlnit, de asemenea, în prealabil, pentru scurt timp, scrie Le Monde.

O audienţă oficială va avea loc luni, când Milei intenţionează, de asemenea, să se întâlnească cu preşedintele italian Sergio Mattarella şi cu prim-ministrul Giorgia Meloni.

Milei, care se autointitulează "anarho-capitalist", a obţinut o victorie electorală răsunătoare în octombrie.

Invitaţie acasă

Relaţiile dintre Milei şi papă s-au îmbunătăţit după ce Suvernaul Pontif l-a felicitat în urma câştigării alegerilor prezidenţiale. La rândul său, Milei l-a invitat pe Francisc să efectueze o vizită în Argentina, ţară în care suveranul pontif nu a mai revenit de când a devenit papă, în 2013.

Anul trecut, Milei l-a acuzat pe papă că se amestecă în politică şi că nu a condamnat dictatori precum cubanezul Fidel Castro. Însă papa a respins criticile ca fiind retorică în plină campanie electorală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici