Preşedintele Belarusului, Alexandr Lukaşenko, asistă la finala Euro 2012 la invitaţia Ucrainei

Preşedintele Belarusului, Alexandr Lukaşenko, ostracizat în Europa din cauza încălcărilor libertăţilor personale din ţara sa, asistă duminică la finala Campionatului de fotbal Euro 2012 la Kiev în aceeaşi tribună cu anumiţi lideri europeni, au anunţat autorităţile belaruse.

156 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Belarusului, Alexandr Lukaşenko, asistă la finala Euro 2012 la invitaţia Ucrainei

Preşedintele Belarusului, Alexandr Lukaşenko, asistă la finala Euro 2012 la invitaţia Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Lukaşenko va asista la finala campionatului european de fotbal de la Kiev la invitaţia preşedintelui ucrainean, Viktor Ianukovici", a declarat preşedinţia belarusă, citată de agenţia Interfax.

Un înalt responsabil ucrainean, întrebat de AFP, a confirmat această informaţie. "El va fi acolo", a declarat acest responsabil, fără a face alte precizări.

Locul prevăzut pentru Lukaşenko la tribuna oficială se află printre locurile rezervate pentru preşedinţii unor foste republici sovietice, alături de omologul său georgian, pro-occidentalul Mihail Saakaşvili, conform listei oficiale a UEFA.

Lideri europeni, printre care premierul spaniol Mariano Rajoy şi liderul guvernului italian, Mario Monti, se află în aceeaşi tribună însă puţin mai departe, conform organizatorilor.

Sâmbătă, purtătorul de cuvânt a lui Lukaşenko a declarat doar că acesta a fost invitat la Kiev, refuzând să răspundă la o întrebare privind prezenţa acestuia pe stadion, conform Interfax.

În pofida acestei incertitudini, şase militante ale mişcării ucrainene Femen, cunoscute pentru protestele cu bustul gol, au manifestat duminică dimineaţă la Kiev împotriva sosirii şefului de stat autoritar al Belarusului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici