Preşedintele Belarusului închide graniţele cu Occidentul şi pune armata în stare de alertă

  • Lukaşenko a închis graniţele cu Polonia şi Lituania
  • Preşedintele Belarusului a acuzat Occidentul de susţinerea protestelor masive
  • Lukaşenko a anunţat că armata este în stare de alertă
12202 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Belarusului închide graniţele cu Occidentul şi pune armata în stare de alertă

Preşedintele Belarusului închide graniţele cu Occidentul şi pune armata în stare de alertă

Preşedintele Belarusului, asediat de şase săptămâni de proteste în masă care îi cer demisia, a anunţat că pune armata în stare de alertă maximă şi închide frontierele ţării cu Polonia şi Lituania.

Alexander Lukaşenko a declarat din nou, joi, că valul de proteste este condus de Occident şi a decis să închidă graniţele cu vecinii de la vest, Polonia şi Lituania.

"Suntem obligaţi să retragem trupele de pe străzi, să punem armata în alertă şi să închidem frontierele din vest, în primul rând cu Lituania şi Polonia", a declarat Lukaşenko, potrivit Al Jazeera.

Lukaşenko a mai spus că graniţa Belarusului cu Ucraina va fi întărită.

"Nu vreau ca ţara mea să fie în război. Mai mult, nu vreau ca Belarusul şi Polonia, Lituania să se transforme într-un teatru de operaţiuni militare în urma cărora nu se vor rezolva problemele noastre ", a mai spus el.

„Prin urmare, astăzi fac apel la populaţia din Lituania, Polonia şi Ucraina - opriţi-vă politicienii nebuni, nu permiteţi izbucnirea unui război!”, a transmis Lukaşenko.

El nu a menţionat numele Letoniei, ţară vecină, care la fel ca Polonia şi Lituania, este membră NATO.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici