Preşedintele Braziliei a mers în Egipt pentru a cere încetarea imediată a focului în Gaza

Preşedinţii Braziliei şi Egiptului au cerut încetarea imediată a focului în Gaza. Solicitarea a fost făcută în timpul vizitei pe care liderul brazilian a făcut-o la Cairo.

951 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Braziliei a mers în Egipt pentru a cere încetarea imediată a focului în Gaza

Preşedintele Braziliei a mers în Egipt pentru a cere încetarea imediată a focului în Gaza

Preşedintele brazilian şi omologul său egiptean au cerut o încetare imediată a focului în Gaza.

Luiz Inacio Lula da Silva şi Abdel Fattah el Sisi şi-au reiterat şi sprijinul pentru înfiinţarea unui stat palestinian independent în timpul unei conferinţe de presă la Cairo.

„Am convenit asupra importanţei unei încetări a focului în Fâşia Gaza şi a eliberării ostaticilor israelieni şi a prizonierilor palestinieni şi a acordării unui ajutor umanitar cât mai mare posibil civili”, a spus Sisi, potrivit Sky News.

Liderul brazilian l-a aprobat.

„Pacea nu poate fi atinsă fără înfiinţarea unui stat palestinian independent. Brazilia a denunţat ferm atacul Hamas asupra Israelului şi noi l-am numit atac terorist. Cu toate acestea, nu există nicio justificare pentru modul în care Israelul a reacţionat. Din păcate, ucide femei şi copii”, a transmis Luiz Inacio Lula da Silva.

Liderii celor două ţari au mai discutat despre întărirea relaţiilor cu Africa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici