Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a participat la un protest faţă de măsurile restrictive din carantină

  • Jair Bolsonaro, preşedintele Braziliei, a fost aspru criticat după ce s-a alăturat celor prezenţi la un miting în care se cerea oprirea măsurilor restrictive impuse în ţară pentru limitarea răspândirii coronavirusului.
  • Brazilia are peste 40.000 de cazuri confirmate de coronavirus, cel mai mare număr din America Latină, iar mai mult de 2.500 de oameni au murit în această ţară din cauza Covid-19.
381 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a participat la un protest faţă de măsurile restrictive din carantină

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a participat la un protest faţă de măsurile restrictive din carantină

Preşedintele Jair Bolsonaro s-a adresat unei mulţimi de protestatari care s-au adunat în faţa sediului armatei braziliene din capitala ţării, duminică. Liderul Braziliei a spus că protestatari sunt „patrioţi” pentru că apără libertatea individuală a oamenilor, potrivit BBC.

De asemenea, Bolsonaro a cerut ca măsurile restrictive din carantină să fie încheiate cât mai curând. Participanţii la miting au cerut şi închiderea unor instituţii democratice ale ţării precum Parlamentul sau Curtea Supremă.

Alţii au spus că vor ca armata să gestioneze criza provocată de coronavirus. Brazilia a fost sub conducere militară timp de 20 de ani, din 1964 până în 1985, iar cererea ca armata să aibă o astfel de putere este controversată.

Chiar dacă Bolsonaro nu a făcut nicio referire directă la cererile protestatarilor, simpla apariţie a sa la miting a fost considerată de criticii lui ca fiind instigatoare.

Jair Bolsonaro este cunoscut pentru opiniile privind carantina. Liderul Braziliei consideră că acestea sunt „dictatoriale”. De asemenea, acesta a minimizat puterea coronavirusului, spunând că boala Covid-19 este „puţin mai uşoară decât gripa”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici