Preşedintele British Petroleum, criticat dur în audierile pe tema dezastrului ecologic din Golful Mexic - VIDEO

Preşedintele BP, Tony Hayward, a fost criticat dur, joi, în cursul audierilor în Congresul SUA, reproşându-i-se că firma pe care o conduce a ignorat riscurile forărilor în Golful Mexic, relatează BBC News online.

52 afișări
Imaginea articolului Preşedintele British Petroleum, criticat dur în audierile pe tema dezastrului ecologic din Golful Mexic - VIDEO

Preşedintele British Petroleum, criticat dur în cursul audierilor pe tema dezastrului ecologic din Golful Mexic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele Comisiei pentru Energie şi Comerţ din Camera Reprezentanţilor, Henry Waxman, s-a declarat "uimit" de "automulţumirea" companiei BP înaintea exploziei produse la platforma Deepwater Horizon.

Întrebat în legătură cu aparentele nereguli dinaintea dezastrului ecologic, Hayward a declarat că este prematur să fie trase concluzii. Replica lui Waxman a fost că şeful BP refuză să îşi asume responsabilitatea.

Henry Waxman a acuzat BP că a redus măsurile de siguranţă în scopul economisirii fondurilor, situaţie care a favorizat producerea exploziei şi scufundarea platformei Deepwater Horizon.

"Am analizat 30.000 de pagini de documente ale BP, inclusiv email-urile dumneavoastră. Nu există niciun email sau document care să sugereze că aţi fi acordat cea mai mică atenţie riscurilor", a acuzat Waxman.

O femeie a protestat în timpul audierii preşedintelui BP. Tony Hayward a fost huiduit de o femeie în timp ce prezenta scuze în faţa membrilor subcomisiei de investigaţii subordonată Comisiei pentru Energie şi Comerţ din Camera Reprezentanţilor.

În timp ce Tony Hayward declara că acest dezastru "nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată", o femeie care avea urme de petrol pe mâini şi pe faţă a început să strige: "Uite aşa arată. Ar trebui să fii pus sub acuzare pentru o infracţiune, Tony. Trebuie să mergi la închisoare", a strigat protestatara, evacuată în scurt timp de poliţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici