Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, denunţă refuzul FBI de a furniza un document privind un caz penal ce l-ar implica pe Biden

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, unul dintre liderii Partidului Republican, a catalogat, joi, drept "inacceptabil" refuzul FBI de a furniza Congresului un document care ar confirma un presupus caz penal care l-ar implica pe preşedintele SUA, Joseph Biden, şi un cetăţean străin.

685 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, denunţă refuzul FBI de a furniza un document privind un caz penal ce l-ar implica pe Biden

Sursa foto: MediafaxFoto

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a refuzat miercuri o solicitare formală a grupurilor republicane din Congres privind furnizarea unui document care ar evidenţia "o presupusă schemă penală" care îl implică pe preşedintele Biden şi un cetăţean străin. Solicitarea fusese formulată de James Comer, preşedintele Comisiei de Supraveghere şi Reformă din Camera Reprezentanţilor.

Congresmanul James Comer şi un alt politician republican, senatorul Chuck Grassley, au afirmat că au dovezi "foarte credibile" de la un activist pentru transparenţă despre un document al FBI referitor la o "presupusă schemă penală care îl implică pe fostul vicepreşedinte Biden şi un cetăţean străin, privind presupuse plăţi în schimbul unor decizii politice", potrivit publicaţiei The Hill. Documentul FBI s-ar referi la un formular de anchetă într-un caz bazat pe informaţii neverificate, provenite din surse confidenţiale. James Comer a cerut FBI să furnizeze orice document care ar implica numele lui Biden.

"Simpla existenţă a unui astfel de document ar stabili puţine lucruri, în afara faptului că o sursă umană confidenţială a furnizat informaţii, iar FBI le-a înregistrat", a argumentat Christopher Dunham, directorul în exerciţiu al FBI privind Relaţiile cu membrii Congresului.

Însă Kevin McCarthy, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, a catalogat drept "inacceptabil" refuzul FBI de a furniza documentul Congresului. "Îl voi suna astăzi pe directorul FBI, Christopher Wray, întrucât noi avem atribuţii de supraveghere asupra FBI. Avem acest drept. Comer urmăreşte, pur şi simplu, informaţii pe care le-a depistat. Trebuie să aflăm toate informaţiile", a declarat McCarthy, citat de postul de televiziune Fox News.

Reacţia opoziţiei republicane reflectă intensificarea tensiunilor politice înaintea campaniei electorale pentru scrutinul prezidenţial şi parlamentar din 2024. Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul Partidului Republican, investighează procedurile Departamentului Justiţiei în diverse anchete care îl vizează pe fostul preşedinte Donald Trump, înscris, la fel ca Biden, în cursa prezidenţială din 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici