Nancy Pelosi, şefa Camerei Reprezentanţilor, s-a consultat cu şeful Statului Major al armatei pentru a preveni un potenţial atac nuclear al lui Trump în ultimele zile de mandat

  • Nancy Pelosi a spus că a vorbit cu cel mai înalt ofiţer al armatei SUA despre luarea de măsuri de precauţie pentru a împiedica un „preşedinte instabil să iniţieze ostilităţi militare sau ordoneze un atac nuclear”.
  • Conversaţia dintre Preşedintele Camerei Reprezentanţilor şi generalul Mark Milley a avut loc în timp ce democraţii şi-au intensificat eforturile de a-l îndepărta pe Donald Trump din funcţie după asaltul susţinătorilor săi asupra Capitoliului, relatează FT.
33599 afișări
Imaginea articolului Nancy Pelosi, şefa Camerei Reprezentanţilor, s-a consultat cu şeful Statului Major al armatei pentru a preveni un potenţial atac nuclear al lui Trump în ultimele zile de mandat

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor s-a consultat cu armata pentru a preveni un potenţial atac nuclear al lui Trump în ultimele zile de mandat

„În această dimineaţă, am vorbit cu preşedintele şefilor de stat major, Mark Milley, în legătură cu măsurile de precauţie disponibile pentru a preveni un preşedinte instabil să iniţieze ostilităţi militare sau să acceseze codurile de lansare şi să ordoneze un atac nuclear”, a scris dna Pelosi într-o scrisoare adresată lui colegilor democraţi.

Un purtător de cuvânt al Gen Milley, David Butler, a confirmat că apelul a avut loc. „ Pelosi a iniţiat un apel cu Gen Milley. El i-a răspuns la întrebările cu privire la procesul autorizării unui atac nuclear”

Dna Clark, vicepreşedintele Camerei, a declarat că dacă Mike Pence, vicepreşedinte, şi membrii cabinetului preşedintelui nu vor invoca cel de-al 25-lea amendament pentru a-l înlătura pe domnul Trump din funcţie, democraţii din Cameră vor „vor iniţia procesul de destituire”

Pe fondul unui şir de demisii de la Casa Albă şi presiunea crescândă a colegilor republicani, preşedintele şi-a schimbat tonul într-un scurt videoclip: „O nouă administraţie va fi inaugurată pe 20 ianuarie”. Dar nu l-a felicitat pe  Biden, pe care nu l-a menţionat pe nume, relatează Financial Times.

Donald Trump, a anunţat, vineri, că nu va participa la ceremonia de învestire a succesorului său, Joseph Biden, dar va permite transferul ordonat al puterii.

"Tuturor celor care au întrebat, nu voi merge la ceremonia de învestire a preşedintelui, pe 20 ianuarie", a declarat Donald Trump, prin Twitter.

Vicepreşedintele în funcţie, Mike Pence, ar urma să participa la ceremonie, dar deocamdată nu a luat o decizie. "Vicepreşedintele Pence şi a Doua Doamnă a SUA urmează să ia o decizie asupra participării", a anunţat un purtător de cuvânt, Devin Malley, conform agenţiei Associated Press.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici