Preşedintele care nu cheltuieşte aproape nimic din salariu: are alimente şi călătorii gratuite şi şi-a triplat averea în 6 ani

Preşedintele de stânga al Boliviei, Evo Morales, şi-a triplat averea de când a ajuns la putere, în 2006, deoarece nu cheltuieşte aproape nimic din salariu şi a primit numeroase ponchouri valoroase drept cadou, a declarat vicepreşedintele Alvaro Garcia.

7761 afișări
Imaginea articolului Preşedintele care nu cheltuieşte aproape nimic din salariu: are alimente şi călătorii gratuite şi şi-a triplat averea în 6 ani

Evo Morales - stânga (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Preşedintele are un salariu de 15.000 bolivari (aproximativ 2.100 de dolari) dar nu cheltuieşte aproape nimic", a dezvăluit vicepreşedintele în cadrul unei conferinţe de presă.

Preşedintele deţine, în plus, o casă şi două terenuri şi primeşte "cadouri care nu au nimic de-a face cu obţinerea unor favoruri", a precizat Garcia.

Evo Morales a mărturisit el însuşi, recent, că averea sa a crescut graţie numeroaselor ponchouri de alpaca şi lână pe care le primeşte cadou şi care, potrivit lui, valorează cel puţin 200 de dolari fiecare.

Preşedintele bolivian, care a fost păstor pe platourile andine în copilărie, apoi trompetist şi cultivator de frunze de coca, beneficiază de alimente gratuite din partea preşedinţiei şi se bucură de statutul de invitat, în timpul călătoriilor, potrivit vicepreşedintelui.

Guvernul bolivian a declarat recent că Morales, primul preşedinte de origine amerindiană al ţării, are o avere netă de 2,7 milioane de bolivari, respectiv 388.000 de dolari, într-o declaraţie oficială obligatorie.

La alegerile din 2006, valoarea bunurilor sale se ridica la 779.000 de bolivari (111.900 de dolari).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici