Preşedintele Chinei a schimbat şeful arsenalului nuclear al ţării

Preşedintele chinez Xi Jinping, care este şi comandantul-şef al armatei, a numit luni un nou şef al forţei armate care administrează rachetele convenţionale şi nucleare. Numirea a fost făcută cu o zi înainte de aniversarea Armatei Populare de Eliberare.

552 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Chinei a schimbat şeful arsenalului nuclear al ţării

Wang Houbin, fost comandant adjunct al marinei militare, a fost numit în poziţia de şef al Forţei Rachetelor APL, iar Xu Xisheng este noul comisar politic al acesteia. Ambii militari au dobândit astfel şi rangul de general, potrivit presei de stat, citate de Reuters.

Autorităţile nu au spus unde a fost mutat fostul şef al Forţei Rachetelor din cadrul PLA, Li Yuchao.

Noile numiri au fost făcute luni cu o zi înainte de cea de-a 96-a aniversare a fondării PLA.

Autorităţile din China susţin că ţara are o strategie nucleară defensivă şi se angajează să folosească arme nucleare doar în scopuri defensive. De asemenea, China afirmă că nu va folosi sau ameninţa să folosească arme nucleare împotriva statelor care nu deţin arme nucleare sau împotriva zonelor libere de arme nucleare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici