Preşedintele columbian Juan Manuel Santos va fi operat miercuri de o tumoare canceroasă la prostată

Preşedintele columbian Juan Manuel Santos a anunţat luni că va fi operat miercuri de o "mică" tumoare canceroasă la nivelul prostatei, cu şanse mari de vindecare.

54 afișări
Imaginea articolului Preşedintele columbian Juan Manuel Santos va fi operat miercuri de o tumoare canceroasă la prostată

Juan Manuel Santos (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am decis să efectuăm operaţia miercuri", a anunţat Santos într-o conferinţă de presă, pecizând că este vorba despre "o mică tumoare la prostată".

Intervenţia chirurgicală va fi efectuată sub o "anestezie locală" şi va antrena o convalescenţă de câteva zile, a adăugat şeful statului, în vârstă de 61 de ani, dând asigurări că va continua să îşi exercite în mod "continuu funcţia de preşedinte al republicii".

"Sunt liniştit, deoarece acest cancer a fost detectat din timp", a declarat Santos, care şi-a exprimat mulţumirea pentru "realizarea examenelor anual". "Acest lucru îmi oferă o probabilitate de vindecare de 97%", a apreciat el.

"Medicii mei au fost foarte clari. Această situaţie nu îmi compromite nici integritatea fizică şi nici starea generală de sănătate. Mi-au recomandat doar să nu călătoresc timp de câteva săptămâni după operaţie, de la externare", a mai spus preşedintele columbian.

Santos a confirmat că va efectua, aşa cum s-a prevăzut, o vizită luni seara la Lima, unde va asista la al III-lea summit ASPA, din care fac parte ţările membre ale Ligii Arabe şi Uniunii Naţiunilor din America Latină (UNASUR), după care va reveni la Bogota marţi.

Aflat la putere din 2010, şeful statului a anunţat recent deschiderea unor negocieri cu Forţele Armate Revoluţionare Columbiene (FARC), principala mişcare de gherilă din ţară, cu scopul de a pune capăt unor conflicte de aproximativ o jumătate de secol. Negocierile urmează să fie lansate în cursul acestei luni în Norvegia şi vor continua în Cuba.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici