Preşedintele Comisiei Europene: Noul guvern al Austriei va fi judecat pe baza acţiunilor sale

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a declarat că nu are nicio prejudecată în legătură cu noul guvern al Austriei, care include un partid de extremă-dreapta, adăugând că acest executiv va fi judecat în funcţie de acţiunile sale, informează site-ul postului France 24.

820 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Comisiei Europene: Noul guvern al Austriei va fi judecat pe baza acţiunilor sale

Preşedintele Comisiei Europene: Noul guvern al Austriei va fi judecat pe baza acţiunilor sale

Austria a devenit, luni, o ţară occidentală cu un partid de extremă-dreaptă în guvern, după ce preşedintele Alexander Van der Bellen a învestit coaliţia condusă de către Sebastian Kurz, pe fondul unor proteste de amploare la Viena.

Sebastian Kurz (31 de ani) devine cancelar al Austriei şi cel mai tânăr lider politic ales în Europa, în urma unui acord între Partidul Popular (OVP, centru-dreapta, conservator) şi Partidul Libertăţii (FPO, extremă-dreaptă) pentru formarea noului guvern de la Viena.

După o întrevederea sa cu premierul Kurz, la Bruxelles, Juncker a refuzat să facă prea multe declaraţii despre noul guvern austriac, spunând că este "împotriva oricăror prejudecăţi".

"Acest guvern a luat o poziţie care în mod clar este în favoarea Europei şi asta este ceea ce contează pentru mine", a adăugat preşedintele Comisiei Europene.

"Vom judeca Guvernul austriac, la fel cum facem cu toate guvernele, în funcţie de acţiunile sale", a completat Juncker.

Kurz, care s-a aliat cu formaţiunea eurosceptică şi prorusă Partidul Libertăţii (extrema-dreapta), şi-a intensificat retorica proeuropeană.

"Suntem o naţiune proeuropeană, suntem un guvern proeuropean", a declarat noul premier austriac.

Heinz-Christian Strache, liderul Partidului Libertăţii şi noul vicecancelar al Austriei, a afirmat în trecut că Islamul "nu are loc în Europa" şi a numit-o pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, drept "cea mai periculoasă femeie din Europa", pentru politica sa deschisă privind refugiaţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici